Ettevõtlikud daamid jagasid tiitleid

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon kuulutas Atlantise konverentsikeskuses välja Tartu Eduka Daami 2014 ja Tartu Aastate Daami 2014.
Pildil Tartu Edukas Daam 2014 Ly Mikheim (vasakul) ja Tartu Aastate Daam 2014 Tiina Talvik.
Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon kuulutas Atlantise konverentsikeskuses välja Tartu Eduka Daami 2014 ja Tartu Aastate Daami 2014. Pildil Tartu Edukas Daam 2014 Ly Mikheim (vasakul) ja Tartu Aastate Daam 2014 Tiina Talvik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsioon (EDA) kuulutas tänavuse aasta Tartu edukaks daamiks Ly Mikheimi ning aastate daamiks professor Tiina Talviku.

Üksteist aastat intellektipuuetega inimestele mõeldud Maarja küla juhtinud Ly Mikheim ütles pärast pidulikku tseremooniat, et saadud tunnustus tähendab tema jaoks eelkõige märkamist.

«See ongi minu jaoks kõige olulisem, et me ei tee midagi kusagil kaugel metsa sees varjul, vaid meie tööd märgatakse ja hinnatakse,» lausus Mikheim ning rõhutas, et tööd tuleb teha rõõmuga. «Kui sa teed midagi vastu tahtmist, ei tule sellest kunagi head nahka, aga kui see töö sulle rõõmu pakub, hakkab juhtuma ilusaid asju.»

Aastate daamiks kuulutatud professor Tiina Talvik märkis, et ka tema jaoks tähendab auväärne tiitel eelkõige tunnustust tehtud tööle. «Iga tunnustus on tore ja mul on uhke tunne, aga ma arvan, et eelkõige tunnustatakse sellega tööd, mida ma olen teinud. Võib-olla ehk ka minu isiksust,» sõnas ta.

Pikalt Tartu ülikooli lastekliinikut juhtinud Talviku sõnul on ta oma tööd teinud armastuse ja pühendumusega. «Lastekliinikut juhtisin üle kümne aasta ja see oli tore aeg. Mulle meeldib mu töö. Mul on ka palju doktorante ja mulle meeldib õpetamine,» lausus Talvik, kes on aidanud parandada ka erivajadustega laste olukorda Eestis.

Möödunud aastal kahekümnendat tegevusaastat tähistanud EDA andis ettevõtliku daami aunimetust välja neljateistkümnendat ning aastate daami tiitlit kuuendat korda. Varem on Tartu edukaks daamiks nimetatud Tiiu Sild, Tiiu Reek, Laine Randjärv, Tiia Toomet, Merike Kaunissaare, Janika Mölder, Olga Aasav, Kadri Leppoja, Karin Jaanson, Kadri Leivategija, Marju Unt, Triin Anette Kaasik ja Triin Jagomägi.

Aastate daami tiitli on varem pälvinud Hele Everaus, Aili Paju, Marju Lauristin, Ene-Margit Tiit ning Anne Luik.

Jaan Olmaru

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles