Volvo peatas lahingumasina projekti Vene firmaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankid Uralvagonzavodi tehases.
Tankid Uralvagonzavodi tehases. Foto: SCANPIX

Rootsi veokitootja Volvo teatas esmaspäeval, et peatab Ukraina kriisi tõttu koostööprojekti Vene riigifirmaga Uralvagonzavod (UVZ) jalaväe lahingumasina Atom ehitamiseks.

Volvo tütarfirma Renault Trucks Defence sõlmis UVZga koostöölepingu 2013. aasta veebruaris. Kolmekümnetonnine jalaväe lahingumasin Atom hakanuks kasutama Volvo mootoreid.

Projekt sattus kahtluse alla seetõttu, et Rootsi valitsus võib Krimmi annekteerimise tõttu panna sellele veto.

«Võimalikku koostööd puudutavate ebaselgete asjaolude tõttu peatasime oma koostöö edasiste teadaanneteni,» ütles Volvo esindaja Karin Wik lähemalt täpsustamata.

Koostööleping kehtinuks 2015. aasta märtsini, rääkis Wik.

NATO-sse mittekuuluv Rootsi on häälekalt protestinud Ukrainale kuuluva Krimmi hõivamise ja Venemaa koosseisu liitmise vastu.

Rootsi päevaleht Dagens Industri kirjutas eelmisel nädalal, et Stockholmi «poliitika on selge: Rootsi ettevõtted ei tohiks Vene relvajõude või kaitsetööstust varustada sõjalise varustusega, mida võidakse kasutada Rootsi sõdurite vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles