Kasiinod ihkavad nooremaid mängijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Ove Maidla.

Hasartmängude korraldajate liit palub rahandusministril alandada oma võimalikele klientidele seatud vanusepiiri – praegu pääseb kasiinosse pärast 21. sünnipäeva, kasiinod ihkavad aga juba 18-aastasi mängureid.


Rahandusminister Jürgen Ligi ütles eile, et on vanusepiiri alandamise vastu. «Isiklikult ma seda ei toeta, aga ma pole ka selle paberiga tutvunud,» märkis Ligi.

Hasartmängude korraldajate liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul tahavad nad võrdseid reegleid teiste Euroopa Liidu kasiinodega, sest Eesti on üks neljast ELi riigist, kus mängurite vanuse alampiir on 21 eluaastat.

«Kui palju sellel 18-aastasel lapsel ikka raha on, mida maha mängida,» ütles Rüütel eile Postimehele.

Rahandusministeeriumi peaspetsialisti Sören Meiuse sõnul oli Eestis 2006. aastal ligi 44 000 hasartmängusõltlast. «Praegu käib kolmas hasartmängusõltlaste uuring, tulemused peaksid selguma juuli keskpaiku,» ütles ta.

Viidates sõltlaste arvule nentis Meius, et praegu pole mängurite vanuse alampiiri langetamine soovitav. Ta lisas aga, et enne uue uuringu tulemustega tutvumist kindlat seisukohta ei võeta.

Rüütli sõnul võiks alampiiri langetada ka selleks, et internetikasiinode turul paremini konkureerida. «2008. märts oli haripunkt, selle ajani mänguautomaatide arv tõusis, jõudes 5200ni.

Praeguseks on langenud 2000 automaadini,» ütles Rüütel. Eesti 168 mängusaalist on alles 62. «Me ei räägi hasartmängu korraldamisel juba poolteist aastat enam kasumist,» ütles Rüütel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles