FSB juht: Doku Umarov on likvideeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistide meeleavaldus, mis oli suunatud Vene valitsuse vastu, Istanbulis Fatih' mošee õuel 21. märtsil, kui oli teatatud Doku Umarovi tapmisest.
Islamistide meeleavaldus, mis oli suunatud Vene valitsuse vastu, Istanbulis Fatih' mošee õuel 21. märtsil, kui oli teatatud Doku Umarovi tapmisest. Foto: SCANPIX

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) juht Aleksandr Bortnikov kinnitas informatsiooni Põhja-Kaukaasias tegutsenud illegaalse relvastatud grupeeringu juhi Doku Umarovi likvideerimisest.

Bortnikov teatas täna riikliku terrorismivastase komitee (NAK) istungil, et operatiivjälitustegevuse tulemusel pandi selle aasta esimeses kvartalis punkt terroriorganisatsiooni Kaukasuse Emiraat juhi Umarovi tegevusele.

Uudised Umarovi surmast on regulaarselt ilmunud 2000ndatest saadik. Tšetšeeni Vabariigi juht Ramzan Kadõrov kinnitas alles 2013. aasta detsembris, et mässuliste juht on tapetud.

Järgmine kord teatas ta Umarovi surmast selle aasta märtsis Instagrami vahendusel. Ta viitas siis veebiportaalile Kavkaz Center, nimetades seda «kaukaaslastest šaitaanide peamiseks veebisaidiks». Tookord teatas riiklik terrorismivastane komitee, et sel puuduvad Umarovi surma kohta andmed.

Umarov on olnud seotud mitme suure terrorirünnakuga Venemaal. Nii Näiteks võttis ta vastutuse Moskva Domodedovo lennujaamas korraldatud terroriakti eest 2011. aastal, Moskva metroojaamades 2010. aastal läbi viidud terroriaktide ja kiirrongis Nevski Ekspress 2009. aastal korraldatud terroriakti eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles