Tsahkna: pidin kaitsema sotside eelnõu nende endi rünnakute eest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu istungil riiklike peretoetuste seaduse eelnõu ette kandnud sotsiaalkomisjoni aseesimehe Margus Tsahkna sõnul valitses täna riigikogus saalis kummaline olukord, kuna ta pidi kaitsema sotside poolt esitatud eelnõu nende enda rünnakute eest.

«On kahju, et lastetoetuste tõstmise eelnõu sotside enda poolt rajalt maha võeti. Lastetoetuste tõstmine on olnud sotside kõige põhilisem lubadus ja täna ei julgenud nad oma kõige suurema lubaduse eest seista,» ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tsahkna.

Ta märkis, et sotsid lasid lastetoetuste suuremas mahus tõstmise võimaluse käest ja uut võimalust ei pruugi tulla, kuna riigikogu saalis ütlesid reformierakonna poliitikud eesotsas Andrus Ansipiga selgelt välja, et nad ei toeta kõigile lastele mõeldud toetuste tõstmist.

«See tähendab sisulist eriarvamust sotsidega ning majandusolukorra jätkuva halvenemise ettekäändel võib lastetoetuste tõus Reformierakonna vastuseisu tõttu lihtsalt ära jääda,» märkis Tsahkna.

Riigikogu katkestas täna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni ettepanekul riiklike peretoetuste seaduse muutmise eelnõu teise lugemise, eelnõu näeb ette esimese ja teise lapse toetuse tõstmise praeguselt 19,18 eurolt 57,54 euroni.

Sotsid esitasid eelnõu juba 2011. aasta aprillis, kuid toona võimul olnud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioon jättis eelnõu seisma.

Eelmise koalitsiooni ajal sotsiaalkomisjoni esimees olnud Margus Tsahkna võttis 10. märtsil eelnõu ootamatult sotsiaalkomisjoni menetlusse ja saatis selle riigikogu täiskogu ette arutamiseks.

Uue koalitsiooni moodustanud Reformierakond ja SDE koalitsioonileping näeb ette esimese ja teise lapse toetuse tõstmise järgmisest aastast praeguselt 19,18 eurolt 45 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles