Vanalinna silueti vaatesektorisse kavandatakse äriruumidega korterelamuid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karge novembrikuuse Tallinna siluett
Karge novembrikuuse Tallinna siluett Foto: Aap Tepper

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Merimetsa asumisse, Paldiski maantee ja mere vahelisele alale äriruumidega korterelamud ehitada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Paldiski mnt 70c kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga soovitakse määrata 4,25 hektari suurusele maa-alale ehitusõigus kokku üheksa kuni viiekorruselise korterelamu või äriruumidega korterelamu ning nelja kuni neljakorruselise korterelamu ehitamiseks.

Planeeritav ala asub Stroomi parkmetsa vahetus läheduses, Paldiski maantee ja Pelguranna tänava vahelisel, valdavalt hoonestamata alal.

Osa planeeritavast maa-alast jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, vaatesektorisse vaateplatoolt Tiskre klindil kiirtega Kaarli kirikule ja Toompea põhjanõlvale. Maa-alale hoonestuse kavandamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on antud ala juhtotstarbeks väikeelamute ala. Detailplaneeringus tehakse ettepanek muuta väikeelamute ala planeeritava ala piires korruselamute alaks, kuna tegemist on vahetult magistraaltänava ärivööndiga piirneva alaga ja naabrusse Paldiski maantee äärde on juba varasemalt kavandatud kuni 12-korruseline hoonestus.

Arvestades ala paiknemist linnakeskuse läheduses, on väikeelamute asemel korterelamute rajamine põhjendatum, kuna väikeelamud vajavad suuremat privaatsustsooni ning on sobilikumad äärelinna miljöösse.

Planeeringu ellu viimisel kõrghaljastust ei likvideerita ning tagatakse lindudele pesitsustingimuste säilimine - planeeritaval alal ja selle lähiümbruses pesitseb ligikaudu 30 linnuliiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles