Viljandisse ei meelita töökäsi isegi kõrgem palk

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi.
Viljandi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Statistikaameti prognoosi kohaselt kaotab 2040. aastaks pea 30 protsenti oma elanikest Võru, Valga, Viljandi ning ka Kuressaare.

Ameti prognoosi kohaselt väheneb näiteks Viljandi elanike arv umbes 18 000 inimeselt 12 500 inimesele.

Viljandi linnapea Ando Kiviberg kinnitab, et Viljandi probleemiks ei ole tööpuudus või väiksed palgad.

«Rääkides kohalike ettevõtjatega, siis ekspordile suunatud tööstusettevõtetes on hulga töökohti ning ettevõtted ei suuda tellimusi ära täita,» kinnitas Kiviberg.

Töökohti on nii metallitööstuses, tekstiilitööstuses, ehitusmaterjalide tööstuses. Kiviberg kinnitas, et väike palganumber ei ole probleem, sest ettevõtted pakkuvat isegi 30 protsenti suuremat töötasu kui on see sarnastel ametikohtadel pealinnas või Harjumaal.

«See oli minu jaoks jahmatav, et asi ei ole palgas, vaid milleski muus,» ütles Kiviberg.

Tema sõnul on noortel paljudes Eesti linnades probleem üürikorteri leidmisega, sest üüriturg praktiliselt puudub. Seega on eluasemete pakkumine Viljandi jaoks võtmeküsimus.

Kuressaare linnas elab 2040. aastal vähem kui 10 000 inimest. «31. märtsi seisuga on meil 14 000 inimest ametlikult registris,» kinnitas linnapea Hannes Hanso, kes nentis, et rahvaarvu vähenemine on küllaltki paratamatu. «See on justkui vee ülesmäge lükkamine, aga kui seda ei proovi teha, siis on veel halvem,» lisas ta.

Kuressaare panustab praegu sellele, et meelitada turiste ka madalhooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles