Tiit Pruuli: Eesti hoiatused Egiptusesse reisijatele on rangemad kui lääneriikidel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hurghada
Hurghada Foto: SCANPIX

Eesti välisministeeriumi hoiatused Egiptusesse reisida kavatsevatele inimestele on märksa rangemad kui paljudel lääneriikidel, arvab rännumees ja ettevõtja Tiit Pruuli, kes võrdles umbes kümne riigi reisisoovitusi.

«Egiptuses osas, ma pean tunnistama, nii ranget hoiakut kui Eesti välisministeeriumil, ma ei leidnud ühtki teist,» kinnitas ta ETV saates «Vabariigi kodanikud», vahendas ERR Uudised.

Ameeriklased, hispaanlased ja paljud teised diferentseerivad Pruuli sõnul palju, kuhu Egiptuses võib sõita ja kust kindlasti tasub eemale hoida, viimaste seas on ka Siinai poolsaar või suurem osa sellest.

Soome välisministeerium ei soovita samuti minna Siinaile, kus asub ka Sharm-el-Sheikh, kuid Punase mere äärne Hurghada on ametkonna hinnangul reisimiseks ohutu paik, lisas Pruuli.

Välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus selgitas, et reisisoovituste jaoks saadakse infot usaldusväärsetest allikatest, vastavaid otsuseid ei langeta Eesti välisministeerium üksinda, vaid seda tehakse koostöös ELi riikide ametkondade konsulaarinfovõrgustikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles