Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia pälvivad Eino Baskin ja Eri Klas

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kontserdisaalis toimunud kontsert «Eri Klas ja sõbrad»läks täissaalile. Nelja tuntud Eesti helilooja muusikat olid kuulama tulnud ka Ariel Klas tütardega, helilooja ja arranžeerija Tõnis Kõrvits perega, eurosaadik Indrek Tarand perega, tuntud ärimehi, sportlasi jt.
Estonia kontserdisaalis toimunud kontsert «Eri Klas ja sõbrad»läks täissaalile. Nelja tuntud Eesti helilooja muusikat olid kuulama tulnud ka Ariel Klas tütardega, helilooja ja arranžeerija Tõnis Kõrvits perega, eurosaadik Indrek Tarand perega, tuntud ärimehi, sportlasi jt. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna Linnavalitsus otsustas tänavu anda erandkorras välja kaks Tallinna teeneka kultuuritegelase preemiat – teatrijuhile, näitlejale ja lavastajale Eino Baskinile ning dirigendile ja muusikategelasele Eri Klasile.

Preemia ja sellega kaasnev tunnistus antakse Eino Baskinile ja Eri Klasile üle Tallinna linna päeval, 15. mail. Ühe preemia suuruseks on 4430 eurot.

Eino Baskin tähistab suvel oma 85. sünnipäeva. Tema teened eesti teatrielu rikastamisel on olnud eriliselt silmapaistvad. 1980. aastal asutas Eino Baskin Vanalinnastuudio ja oli selle pikaaegne juht, 2004 asutas teenekas teatrimees Vana Baskini Teatri. Eino Baskini elutööks on puhtakujulise huumori- ja satiiriteatri loomine Eestis, selle elus hoidmine, viljakas näitlejatöö ja lavastamine. Eino Baskin on võitnud humoristi ja satiirikuna rahva südame.

Eri Klas tähistab suvel oma 75. sünnipäeva. Eri Klas on üks tuntumaid Eesti muusikuid maailmas. Ta on juhatanud enam kui sadat sümfooniaorkestrit neljakümnelt maalt, Islandist Austraaliani, Jaapanist USA-ni, toonud välja oopereid Euroopa juhtivates ooperimajades, olnud Rahvusooper Estonia kunstiline juht ning on käesoleva ajal selle nõukogu esimees. Eri Klas on Tallinna Filharmoonia kunstiline juht ning Tallinna tunnusfestivali, Birgitta festivali üks loojatest ja eestvedajatest. Eri Klas on Tallinna aukodanik ning Tallinna vapimärgi kavaler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles