Perekonnaseisuamet kutsub külla

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna perekonnaseisuamet ehk Õnnepalee.
Tallinna perekonnaseisuamet ehk Õnnepalee. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna perekonnaseisuamet korraldab laupäeval, 12. aprillil teemapäeva, et linnarahvale oma esinduslikku maja ja toimetusi tutvustada.


«Teemapäeval tutvustame kõigile huvilistele meie ajaloolist, juugendstiilis hoonet ja seal tehtavaid perekonnaseisualaseid toiminguid,» ütles perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask. «Enamasti teatakse meid Õnnepalee nime all, kuid tegelik asutuse nimetus on Tallinna Perekonnaseisuamet ja meie tegevus hõlmab palju laiemat perekonnaseisutoimingute spektrit kui üksnes abielu registreerimine.»

Perekonnaseisuametil on peagi taas kätte jõudmas «abiellumise kõrghooaeg». «Meie osa selles on seadusliku abielu sõlmimine. Teemapäeval selgitame abiellumise seaduslikku poolt ja jagame teavet meil läbi viidavate abielutseremooniate kohta,» ütles Kask. «Näitame saale, kus abielusid sõlmitakse ja tutvustame tseremooniaga kaasnevaid toiminguid. Võimalik on ka kõigi abielu registreerijatega tuttavaks saada.»

Teemapäeval jagatakse selleteemalistel seminaridel ja loengutel nõuandeid abielusõlmimise ja pulmade korraldamise kohta ning kasulikke näpunäiteid, mis aitavad tagada tseremoonia ladusa kulu. Kohal on fotograafid, peo- ja pulmarõivaste pakkujad, sõrmuste, muusika, õhtujuhtide ja muude pulmadega seonduvate kaupade ja teenuste pakkujad. «Soovime viia kokku kõik need, kellel on pulmapäeva õnnestumises roll täita,» ütles Kask

Teemapäeval tutvustatakse ka perekonnaseisutoimingute tegemist puudutavaid seadusi - nimeseadusega seonduvat, uuest perekonnaseadusest tuleneva hooldusõiguse sisu, samuti kõneldakse abielu sõlmimisel abikaasade varaliste õiguste ja kohustuste kindlaksmääramisest ja abielulahutuste vormistamisest ning jagatakse selgitusi lapse sünni registreerimise kohta, juhul kui peresuhted ei ole seotud abieluga. Tutvustatakse ka erinevaid väljavõtete vorme, mida inimestel on võimalik saada juba toimunud perekonnasündmuste kohta.

Seoses teemapäevaga on võimalik erandkorras laupäeval ka abieluavaldust esitada. Teistel laupäevadel abieluavaldusi vastu ei võeta – laupäeviti tegeleb perekonnaseisuamet üksnes abielude registreerimisega. Teemapäev kestab kella 9-19. Tallinna Perekonnaseisuamet asub aadressil Pärnu mnt 67.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles