IRL käivitas agressiivse valimiskampaania

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi esindajad saabusid vabariigi valimiskomisjoni Europarlamendi valimistel kandideerijate nimekirja üle andma koos reklaamjalgrattaga, mis kandis äsja käivitunud valimiskampaania agressiivse sõnumiga plakatit.


Plakatil on kiri «Ei korruptsioonile!» ja selle all fotomontaaž suudlevatest Venemaa presidendist Vladimir Putinist ja Eesti Keskerakonna esimehest Edgar Savisaarest.

IRLi Europarlamendi valimisnimekirja üle andnud kandidaadi Anvar Samosti sõnul on Euroopa suurimaks julgeolekuohuks Putini korruptsiooni levik ning selle mõju meie elatustasemele.
«IRL keskendub Euroopa Parlamendi valimistel korruptsiooni teadvustamisele ning selle vastasele võitlusele. Nii Ukraina kriisi juured, Venemaa agressioon Krimmis kui ka Lääne ebapiisava reaktsiooni taga on Putini korruptsioon. Korruptsioon on Putini Venemaa suurim ekspordiartikkel. Putini korruptsioon on aasta-aastalt üha enam tunginud Lääne väärtusruumi, sidudes väga mõjukad ringkonnad, ettevõtted ning poliitikud Vene korruptiivse süsteemi ja rahaga. Selle levik on tõsine julgeolekurisk kogu Euroopale,» ütles Samost.
Ta lisas, et Euroopa Komisjoni analüüsi kohaselt jääb Euroopa Liidu majandusel maksutulude kaotuse, varimajanduse ning korruptsiooni tagajärjel langenud konkurentsivõime ja majanduskasvu tõttu saamata 120 miljardit eurot aastas. «Putini korruptiivse mõju vähendamine aitab tõsta Euroopa ja Eesti elatustaset,» rääkis Samost.
Euroopa parlamenti kandideeriva Eerik-Niiles Krossi sõnul on Putini korruptsioon otsene oht Eesti julgeolekule, majandusele ja inimeste toimetulekule. «Korruptsioon Edgar Savisaare juhitud Tallinnas on näide sellest, kuhu suunas võib areneda Euroopa, kui Putini koostööpartnerid saaksid võimule Euroopas,» ütles Kross.
«Putini režiimi ohjeldamise eelduseks on Euroopa Liidu ühtsus. Moskva üks eesmärke on Euroopat killustada, hoida meid sõltuvuses Vene gaasist ja naftast ning korruptiivsete tehingute ja nn erisuhete kaudu saavutada poliitiline kontroll Euroopa Liidu otsuste üle. Sellele tuleb selgesõnaliselt ja julgelt vastu astuda. Seda kavatseme Europarlamendis teha,» lisas Kross.

Riigikogu aseesimees, Keskerakonna nimekirjas Europarlamenti kandideeriv Jüri Ratas nimetas IRLi reklaami labasuse musternäidiseks ning kinnitas, et seesugune valimiskampaania toob ainult kahju Eesti poliitika ja riigi mainele tervikuna.

«Mul on väga kurb vaadata, millise taktika on endale IRL kampaanias valinud – see on labane ja piinlik. Sisuliste debattide asemel otsustati taaskord hakata pori loopima ning lubatud «Eesti asja ajamisest» on olukord väga kaugel,» ütles Ratas.

Ta rõhutas, et tänavuse eurokampaania põhisõnumiks on, kuidas tuua rohkem euroopalikke väärtusi ja heaolu Eestisse, mitte see, kuidas kellelegi «ära panna». «Olen üsna kindel, et Eesti inimesed ootavad eurovalimiste eel mõtted ja ettepanekuid, kuidas Eesti elu paremaks muuta ning selget nägemust, mida selleks meie eurosaadikud Euroopas teha saavad,» arvas Ratas.

«Savisaare mõnitamine ei aita kuidagi parendada vaesuses elavate laste olukorda, pidurdada väljarännet ega vähendada majanduslikku ja piirkondlikku ebavõrdsust meie ühiskonnas. IRLil peaks piinlik olema – loodan, et nad mõistavad, et on liiga madalale langenud ning vabandavad Eesti valijate ees,» lõpetas Ratas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles