Männik: Eestil pole väljarände osas teistelt riikidelt midagi õppida

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Eesti Panga nõukogu esimees ja telekomi juht Jaan Männik hakkab kuuluma Estonian Airi asendava lennufirma nõukokku.
Endine Eesti Panga nõukogu esimees ja telekomi juht Jaan Männik hakkab kuuluma Estonian Airi asendava lennufirma nõukokku. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Panga nõukogu endise esimehe Jaan Männiku sõnul ei ole Eestil väljarändeprobleemi puhul teistelt riikidelt midagi õppida ja Eesti peab leidma oma lahenduse.

Männik rääkis täna majanduskonverentsil «Suur-Eesti», et kui inimesed lähevad suures ulatuses Eestist minema, siis saaks seda kompenseerida sisserändega. Samas tõdes ta , et sisserändajate lõimimine on keeruline, seega ei ole head lahendust olemas.

Männiku sõnul peaksid Eestis väljarände peatamiseks palgad tõusma ning probleemi lahendamiseks peab tegelema tõsiselt sellega, et Eesti saaks jõukamaks.

«Me peame tõstma väljarände probleemi Eestis tõsisemalt fookusesse, see on meie kõige tõsisem ja teravam tulevikuväljakutse,» lausus Männik.

Majanduskonverentsi «Suur-Eesti» korraldasid advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE, ajaleht Postimees ja portaal E24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles