Võrkpallikoondise uus peatreener nimetas esialgsed koondise kandidaadid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: EVF

Värskelt ametisse kinnitatud Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu nimetas täna 22 rahvusmeeskonna kandidaati. Mais toimuvaks EM-valiksarjaks valmistuva meeskonna esialgses nimekirjas suuri üllatusi ei ole, kuid esialgses on koguni viis uut mängijat.

Varem pole täiskasvanute meeskonna kandidaatide hulka kuulunud sidemängija Ronald Järv (Selver Tallinn), nurgaründaja Karl Jaani (Bigbank Tartu), libero Madis Pärtel (TTÜ) ega temporündajad Henri Treial (Bigbank) ja Mihkel Tanila (TTÜ).

Kõik välisklubides mängivad mehed on ka tänavu koondise nimistusse kaasatud. Piiri taga teenivad leiba Oliver Venno (Venemaa), Raimo Pajusalu, Ardo Kreek, Keith Pupart (kõik Prantsusmaa), Andri Aganits, Martti Juhkami (mõlemad Saksamaa) ja Kert Toobal (Türgi).

Nimekirjast on välja jäänud mitmeid koondise tasemel mängijaid, keda vaevavad vigastused. Terviseprobleemide tõttu ei esinda Eestit tänavu Kusti Nõlvak, Siim Ennemuist, Timo Tammemaa ja Andrus Raadik. Rannavõrkpalli hooajaks valmistub koos Rivo Vesikuga Rio de Janeiro olümpiale pürgiv Kristo Kollo.

EM-valiksarjas Kreeka, Slovakkia ja esimese ringi parima teise koha saanud meeskonnaga ühte alagruppi kuuluv Eesti koondis alustab ettevalmistust 21. aprillil. Reaalselt laagrisse kutsutavate sportlaste nimed avalikustatakse vahetult enne ettevalmistustsükli algust.

Eesti rahvusmeeskonna kandidaadid:

Sidemängijad - Ronald Järv, Martti Keel, Andres Toobal, Kert Toobal

Nurgaründajad - Karl Jaani, Martti Juhkami, Kardo Kõresaar, Keith Pupart, Robert Täht, Kristjan Õuekallas

Diagonaalründajad - Hindrek Pulk, Renee Teppan, Oliver Venno

Temporündajad - Andri Aganits, Meelis Kivisild, Ardo Kreek, Raimo Pajusalu, Mihkel Tanila, Henri Treial

Liberod - Edgar Järvekülg, Madis Pärtel, Rait Rikberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles