Arhitektide liit haridusministrile: uue kooli avamine oli põhjendamatu

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide Liidu endine esimees Peeter Pere. Märtsist veab liitu Indrek Allmann.
Arhitektide Liidu endine esimees Peeter Pere. Märtsist veab liitu Indrek Allmann. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Arhitektide Liit saatis eile haridus- ja teadusministrile Jevgeni Ossinovskile kirja, kus autorid väidavad, et äsjaavatud arhitektiõpe Tallinna Tehnikaülikoolis on põhjendamatu ja muretsevad, et uus õpe võib teistes koolides rahastamist vähendada.

Arhitektuuri eriala on Eestis õpetatud aastakümneid kahes kõrgkoolis: magistritasemel Eesti Kunstiakadeemias (EKA) ja rakendusarhitekti haridust Tallinna Tehnikakõrgkoolis (TTK).

Eelmisel aastal tehti TTÜs aga algust viieaastase integreeritud arhitektiõppega, mis arhitektide liidu teatel kopeerib EKA arhitektuuri eriala.

Arhitektide liit muretseb, et uus õpe võib vähendada arhitektuuriõppe finantseerimist EKAs ja TTKsja leiab, et «uue arhitektuurikooli avamine oli põhjendamatu.»

Kirjas väljendatakse tõsist muret Eesti arhitektuurikoolituse probleemide pärast ja palutakse Haridus- ja Teadusministeeriumil algatada kõigi osapooltega arhitektuurihariduse korrastamine, mis tagaks sektori elujõulisuse jätkuvuse ja rahvusvahelise konkurentsivõime.

Eesti Konjunktuuriinstituudi aruande järgi on Eestis juba aastaid olnud arhitektide üleproduktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles