Euroopa Komisjon lubas Kanaari saartel lennuliine subsideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Gran Canaria rannal.
Turistid Gran Canaria rannal. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon (EK) lubas Kanaari saartele anda 10 miljoni euro suurust riiklikku abi, mis on mõeldud Kanaari saartele uusi liine avada tahtvate lennufirmade kohalemeelitamiseks.

Euroopa Komisjon järeldas, et see abi on kooskõlas EK regulatsiooniga konkurentsi ja riigiabi osas. Komisjoni teatel aitab projekt arendada piirkonnas majandust ning abi võimaldab luua ka lisatöökohti.

Otsus võimaldab Kanaari saarte võimudel kuni kolme aasta pikkuse perioodi jooksul subsideerida 50 protsenti lennufirmade makstavatest lennujaamamaksudest. Komisjoni definitsiooni kohaselt tähendab uus liin, et see väljub kohast, millel hetkel pole lennuühendust Kanaari saartega. Väljumislennujaam ei pea tingimata asuma Euroopa Liidus. Ka peavad lennuettevõtjad tõendama, et abiperioodi möödumisel jäävad liinid kasumlikuks.

Euroopa Komisjon uurib praegu, kas Eesti 40,7 miljoni euro suuruse riigiabi andmine Estonian Airile on seaduslik või mitte. Kui komisjon otsustab, et tegu oli ebaseadusliku subsideerimisega, peab lennufirma summa koos intressidega tagasi maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles