Lääne-Virumaal põles reede õhtul puidutööstus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutusvoolikud.
Kustutusvoolikud. Foto: Mihkel Maripuu

Lääne-Virumaal Rakvere vallas põles reede õhtul puidutööstus ja mahajäetud hoone.

Reede õhtupoolikul kustutasid päästjad Lääne-Virumaal Rakvere vallas Lepna alevikus puidutööstust ja Taaravainu külas mahajäetud kõrvalhoonet, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Päeva jooksul on Lääne- ja Ida-Virumaal aset leidnud üle 60 kulutulekahju. Tulekahjude kiiret levikut soodustas tugev tuul.

Kell 17.31 teatati häirekeskusele, et Rakvere vallas Lepna alevikus põleb lahtise leegiga puidutööstuse hoone. Tulekahju kustutati 15 päästeauto ja eritehnika abil. Sündmuskohal töötas operatiivkorrapidaja, päästemeeskonnad Kundast, Rakverest, Tapalt, Väike-Maarjast, Kiviõlist ja Aravetelt ning vabatahtlikud päästjad Kärmu, Roela, Tamsalu, Kadrina ja Vajangu komandodest. Puidutööstuses põles üks hoone ning selle taga olev soojak, saepuru ja puidualused. Tulekahjust alguse saanud kulutuli levis tuulega kiiresti lähima elumaja suunas.

Päästjad panid tule levikule piiri kella 19.44-ks ja kustutasid lõplikult kella 22.45-ks.

Tulekahju tagajärjel hävis puidutööstuses üks hoone (suurusega ca 420 m2) ja selle taga olev soojak. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku kõrval asunud kolmele hoonele ja lähimale elumajale.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Teised põlengud

Poolteist tundi varem, kella 15.57 ajal olid päästjad saanud väljakutse Rakvere valda Taaravainu külla, kus põles mahajäetud elamu kõrvalhoone. Tugeva tuulega levis tuli kiiresti teiste kõrvalhoonete ja elumaja suunas ning metsa alla. Tulekahju kustutamisel osales kokku kaheksa päästeautot - päästemeeskonnad Rakverest, Väike-Maarjast, Tapalt ning vabatahtlikud päästjad Kadrinast ja Roelast.

Päästjad suutsid ära hoida tule leviku elumajale ja ühele kõrvalhoonele ning piirata tule levikut metsa. Tules hävis üks kõrvalhoone ning põles umbes 400 m2 metsaalust pinnast. Päästjad panid tulekahjule piiri kella 17.12-ks ning kustutasid lõplikult kella 21-ks. Üks kõrvalhoonetest oli hävinud juba varem aset leidnud tulekahjus.

Päästjad reageerisid täna Lääne-Virumaal ka kolmele tugevast tuulest põhjustatud sündmusele:

kella 13.38 ajal oli tuul Rakvere linnas Kauba tn majalt lahti rebinud katuseplekid,

kella 14.24 ajal takistas puu liiklust Vinni vallas Viru-Jaagupist Arukülasse viival teel ja

kella 16.58 ajal rippus puu ohtlikult teise puu najal Kadrina vallas Udriku külas Kadrina ja Tapa vahelise tee ääres.

Päästjad kustutasid täna Virumaal ka arvukalt kulutulekahjusid (hetkeseisuga on väljasõite Lääne-Virumaal 12 ja Ida-Virumaal 49). Hetkel on käimas suuremad kustutustööd Kohtla-Järvel Kävas ning Tapal Õie tn, kus kulupõleng ohustab metsa.

Päästeamet hoiatab, et tuleohtlikul ajal tuleb lahtise tule kasutamisega olla eriti ettevaatlik. Lõket võib teha vaid tuulevaikse ilmaga ja selleks ettenähtud kohas. Kulutulekahju süütamisega võite hävitada oma vara, samuti hõivata päästeressursi pikemaks ajaks. Samal ajal võib aset leida õnnetusjuhtum, kus on ohus inimelud.

Kulupõletamine on aastaringselt keelatud ja karistatav rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles