Kolm asja, mida läbikukkumise korral meeles pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbikukkumistest ei tasu heituda.
Läbikukkumistest ei tasu heituda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui vaadata lähemalt mitmete edukate inimeste elulugusid, siis võib märgata, et paljud neist on täis läbikukkumisi. Kui teid tabab suurem ebaõnnestumine, siis tasub meeles pidada kolme asja, kirjutab Business Insider.

Läbikukkumine sisaldab olulist infot. Pidage meeles, et läbikukkumise kaudu me õppime. «Ma ei ole põrunud. Ma olen lihtsalt leidnud 10 000 viisi, kuidas miski ei tööta. Negatiivsed kogemused on mulle sama tähtsad kui positiivsed,» on öelnud Thomas Alva Edison. Lennufirma JetBlue juht Joel Peterson leiab, et sellise hoiakuga on palju lihtsam edu saavutada.

Hullem möödub kiiremini kui sa arvad. Petersoni sõnul tasub meeles pidada, et on väga tõenäoline, et tagantjärele me vaatame on probleemidele kui millelgi, mida me ei sooviks ka oma suurimale vaenlase, kuid samas mängivad need võtmerolli meie kujunemis- ja eduloos.

Sa pead võtma vastutuse enda tegude eest.  Analüüsides enda tegevust tagasilöökide juures aitab tulevikus sarnaseid probleeme vältida ning ühtlasi ei võta me siis enda kanda igavese ohvri rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles