Riigikaitse nõukogu toetas kaitsekulutuste tõstmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi.
Kaitsevägi. Foto: Ove Maidla

Täna president Ilvese kutsel toimunud riigikaitse nõukogu istungil toetati valitsuse kava 2012. aastaks tõsta riigikaitsekulutused kahe protsendini SKTst.

«Tahan siinkohal avaldada tunnustust riigikogule ja valitsusele, et ka eelarvepoliitiliselt väga halbadel aegadel pole me lasknud riigikaitsekulude protsendil SKT-st oluliselt langeda ning seetõttu suutnud hoida Eesti riigikaitset tugevana,» ütles president Ilves.

«Praeguse valitsuse plaan jõuda 2012. aasta eelarves riigikaitsekulutustega kaua oodatud ja ka kaua lubatud kahe protsendini SKT-st näitab, et me mitte ainult ei hoia riigikaitset kindlal alusel, vaid saame seda ka arendada ja kaasajastada.»

Riigikaitse nõukogu on nõuandvaks organiks vabariigi presidendi juures. Nõukogu koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister ning kaitseväe juhataja.

Nõukogu arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles