Kiievis peksti läbi presidendikandidaat Oleh Tsarev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleh Tsarevi kinnitusel pääses ta agressiivse rahvahulga käest tänu Paremsektori liikmetele.
Oleh Tsarevi kinnitusel pääses ta agressiivse rahvahulga käest tänu Paremsektori liikmetele. Foto: SCANPIX

Ukraina telekanali ICTV hoone juures Kiievis peksti eile õhtul läbi presidendiks pürgiv Regioonide Partei liige Oleh Tsarev, tema seisund on raske.

«Pärast ICTV otsesaate lõppu ründas rahvasaadikut ja presidendikandidaati agressiivne relvastatud rahvahulk, kes blokeeris telejaama hoonet,» edastas partei pressiteenistus Radio Svobodale.

Tsarov käis televisioonis, kus osales otsesaates «Sõnavabadus». Maja juurde kogunenud aktivistid murdsid sisse tema autosse, kust leiti kolm pumppüssi ja Kalašnikovi automaadi padruneid.

Kella 2.30 paiku väljus mees majast ja inimesed moodustasid samasse nn häbikoridori, karjudes talle: «Häbi!» ning üritasid teda pilduda munadega.

Meditsiinitöötajad tahtsid võtta ta kiirabiautosse, kuid mees ei pääsenud selleni. Lõpuks lahkus ta valge mikrobussiga.

Hiljem sai teatavaks, et Tsarev viidi peaprokuratuuri, et ta esitaks juhtunu kohta ametliku avalduse. Poliitik kinnitas pärast meediale, et pääses agressiivsete aktivistide käest Paremsektori abiga.

Uudisteportaal UNN kirjutas täna, et Tsarev ei kavatse esitada tema rünnanud inimeste vastu hagi esitada. Veel rääkis ta, et on tuntud nii Ida- kui Lõuna-Ukrainas ning on valmis aitama võimul pidada rahvaga dialoogi. «Jõupositsioonilt ei saa rahvaga dialoogi pidada,» rõhutas ta.

Ukraina erakorralised presidendivalimised toimuvad 25. mail. Tsarev teatas, et ei kavatse kandideerimisest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles