Video: vabatahtlikud aitasid konni üle tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikud aitasid Harjumaal Piibe maantee alguses konni üle tee, et võimaldada neil ohutult jõuda kudemiskohta.

Konnade abistamise talgujuht Epp Adler ütles Postimehele, et konnade talguid on vaja konnade elu päästmiseks. Ainult üks protsent konnakullestest elab nii vanaks, et ise järglasi anda ning tihedama liikluskoorumusega maanteedel saab surma 95 protsenti teed ületavatest konnadest.

Adleri sõnul peaks olema eesmärk, et tulevikus ei peaks inimesed käima konni üle tee viimas, vaid nad oleksid ise võimelised konnatunnelite abil üle tee saama.

«Paljud inimesed ei tea, et konnad koevad ainult selles tiigis, kus nad sündisid. Kui see veekogu peaks vahepeal ära kaduma või nad ei jõua selle veekogu äärde, siis need konnad jäävadki kudemata. Veekogude ääres elavate inimeste sõnul jäävad konnade ränded aasta-aastalt pisemaks,» rääkis Adler.

Konnade üle tee aitamise talguid korraldab Eestimaa Looduse Fond (ELF), samuti korraldatakse mõnes kohas konnatalguid iseseisvalt. BNSi teatel korraldab ELF tänavu konnade üle tee aitamise aktsioone 22 kohas ning eelmise nädala seisuga oli end vabatahtlikuna kirja pannud ligi sada inimest.

ELF korraldab talguid kahes suurimas rändekohas Viljandi-Tartu maanteel Leie ja Oiu juures ning Piibe maantee alguses Tammikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles