Hiljuti Eestisse laienenud Poola ettevõte ostab kindlustusfirma RSA

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RSA
RSA Foto: Mihkel Maripuu

PZU Grupp omadab Poolas ja Balti riikides RSA varad ning tugevdab nii oma juhtpositsiooni selles Euroopa regioonis.

PZU  jõudis täna kokkuleppele Link4 Towarzystwo Ubezpieczen S.A varade omandamiseks Poolas, Lietuvos Draudimas AB varade omandamiseks Leedus, AAS Balta varade omandamiseks Lätis ja Codan Forsikring  A/S varade omandamiseks Eestis, teatas ettevõte.

Tehingud vajavad veel regulaatorite ja konkurentsiametkondade heakskiite. Tehingute summaarne koondmaht on umbes 360 miljonit eurot ja nad on PZU rahvusvahelise laienemise strateegias võtmetähtsusega.

Vastavalt PZU strateegiale  aastateks 2012-2014 arendab PZU väljaspool Poolat oma äri märkimisväärselt. RSA Insurance Group plc varade omandamine Poolas ja Balti riikides on selle strateegilise eesmärgi täitmises võtmetähtsusega.

«Mul on täna hea meeles teatada järjekordse ja veel niivõrd tähtsa PZU strateegia komponendi elluviimisest. See ost asetab meid kindlustusteenuste valdkonnas meie regioonis juhtpositsioonile,» kommenteeris PZU S.A juhatuse esimees Andrzej Klesyk.

«Omandatud varadeks on hea tervisega ja toimivad ettevõtted, mis tegutsevad kasvavatel ja atraktiivse potentsiaaliga turgudel. Meie jaoks on samuti oluline, et need tehingud toimusid riikides, mis on nüüdseks juba kümnendi olnud Euroopa Liidu liikmed. Järgmisest aastast on juba kõik Balti riigid eurotsooni liikmed. Meie jaoks tähendab see majanduskliima stabiilsust ja ennustatavust,» lisaks Klesyk.

Link4 ost Poolas – kes on seal otsekindlustuse turuliider – täiendab PZU strateegiat. «Link4 brändi lisamine PZU portfelli võimaldab meil oma klientidele pakkuda selliseid kindlustusteenuseid, mida meil varem polnud. Otsekindlustuse turumaht on viimase viie aasta jooksul kahe ja poole kordistunud,» selgitas Klesyk.

Kõik tehingud viiakse eelduste kohaselt lõpule 2014. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles