Simson: Reformierakonna toetuse tõus on ajutine

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles parteide värske populaarsusuuringu tulemusi kommenteerides, et Reformierakonna toetust on suurendanud valitsuse vahetus, kuid seda vaid paariks kuuks.

Simsoni sõnul on Reformierakonna strateegia pidevalt oma valitsuspartnereid vahetada ehitatud reeglile, et kui valitsus muutub, siis inimesed annavad avansina ette päris palju usaldust. «Ja seda usku, lootust ja armastust saavad need, kes selle valitsuse teevad, mitte teised. Sellest reeglina piisab paariks kuuks, aga siis taastub tavaelu,» ütles ta erakonna pressiesindaja teatel.

Simson märkis, et aprillis olid valitsuse vahetusega seoses meedias vaid positiivsed uudised lubadustest. «Paari kuuga selguvad ka nende lubaduste elluviimise katteks tehtavad maksutõusud ja kärped ning tegelikku toetust võime näha pärast esimese emotsiooni möödumist,» lisas ta.

TNS Emori eile avalikustatud uuringu kohaselt oli aprillis populaarseim Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mille toetus kasvas 26-lt 28 protsendini. Sotsiaaldemokraatidele järgnes Reformierakond 25-protsendilise toetusega.

Enim kaotas kuuga toetust opositsiooniline Keskerakond, mida märtsis toetas 27, aprillis aga 22 protsenti küsitletutest. Valitsuse vahetusega samuti opositsiooni jäänud Isamaa ja Res Publica Liidu populaarsus kasvas märtsi 16-lt 19 protsendile aprillis.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli aprillis 35 protsenti. Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 886 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles