Hiina-Vietnami piiril hukkus tulevahetuses seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisiväljad Vietnami põhjaosas.
Riisiväljad Vietnami põhjaosas. Foto: SCANPIX

Vietnami kirdeosas sai tulevahetuses piirivalvurite ja Hiina illegaalsete immigrantide vahel surma seitse inimest, teatasid reedel võimud.

Quang Ninhi provintsivalitsuse andmeil pidasid piirivalvurid reede varahommikul kinni kuusteist ebaseaduslikult riiki sisenenud Hiina kodanikku -- 10 meest, neli naist ja kaks last.

Hetkel, mil piirivalve neid tagasi saatma valmistus, haarasid mõned Hiina mehed Vietnami piirivalvuritelt relvad ja avasid nende pihta tule, tappes ühe piirivalvuri kohapeal.

Vietnami ja Hiina ametiisikud üritasid olukorda maha rahustada, kuid illegaalid keeldusid relvi maha panemast. Puhkenud tulevahetuses hukkus veel üks piirivalvur ja viis hiinlast.

Vietnami riigimeedia andmeil olid migrandid pärit moslemienamusega Xingjian Uiguuri autonoomsest piirkonnast, kuid sõltumatut kinnitust neile teadetele seni pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles