Keskerakonna ettepanek: pensonäridel proteesirahade eest hambad terveks

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxilla hambaravi, proteesid.
Maxilla hambaravi, proteesid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakond plaanib tuleval nädalal algatada seaduse muudatust, mille järgi saaksid töövõimetus- ja vanaduspensionärid proteesihüvitiseks ettenähtud summa hammaste raviks kasutada.

Täna hüvitab riik töövõimetuspensionäridele või üle 63-aastastele vanaduspensionäridele üks kord kolme aasta jooksul hambaproteeside eest tasutud summa 255,65 euro ulatuses.

Keskerakonna eelnõu järgi võiks seda summat lisaks proteesimisele kasutada ka teiste hambaraviteenuste tarbeks.

«Vastupidiselt eakatele, kes jõudsid pensioniikka 10–20 aastat tagasi, on praegustel pensionäridel üha sagedamini suus oma hambad, mitte proteesid,» ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

«See tähendab,  et  nimetatud vanusegrupi hambaravi vajadus on  palju suurem, samas pole noortel pensionäridel veel vaja proteese.»

Eesti hambaravitoetus vajab Simsoni sõnul reformimist. «Arvestades hambaraviteenuste  suhteliselt  kõrget  hinda  on  selge,  et kõik abivajajad  ei saa Eestis endale hambaraviteenust lubada,» ütles Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles