Vello Loemaa pälvis kindralmajori auastme

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Loemaa
Vello Loemaa Foto: www.mil.ee

President Toomas Hendrik Ilves andis täna brigaadikindral Vello Loemaale kindralmajori auastme.

Ilves lähtus auastme määramisel kaitseväe juhataja 9. juunil tehtud ettepanekust.

Alates möödunud aasta jaanuarist teenib Loemaa Eesti sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures. Loemaa vahetas sellel ametikohal välja reservi läinud kindralleitnant Johannes Kerdi.

Loemaa on varem teeninud kaitsejõudude peastaabi osakonna ülemana, õhuväe ülemana, kaitsejõudude peastaabi ülema kohusetäitjana, kaitseväe juhataja kohusetäitjana ja kaitsejõudude operatiivülemana.

Aastatel 2005-2008 oli ta kaitseatašee Ameerika Ühendriikides ja Kanadas. Partnerriigi sõjalise esindaja ametikohal on ta teeninud varem aastatel 1998-2002.

Vello Loemaad on autasustatud Kotkaristi IV klassi teenetemärgi, kaitseväe teenetemärgi, kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi, õhuväe teenetemärgi ja mälestusmedaliga «10 aastat taastatud kaitseväge».

Tegevteenistuses olevatest kõrgematest ohvitseridest on praegu kõrgeima auastmega kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles