Ülestõusmispühad tõid uusi kristlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gwendolyne Myriam Lebailli ei varjanud paasaööl Vatikanis Püha Peetruse basiilikas nunnast ristiema kõrval seistes rõõmu
Gwendolyne Myriam Lebailli ei varjanud paasaööl Vatikanis Püha Peetruse basiilikas nunnast ristiema kõrval seistes rõõmu Foto: AP/Scanpix

Gwendolyne Myriam Lebailli ei varjanud paasaööl Vatikanis Püha Peetruse basiilikas nunnast ristiema kõrval seistes rõõmu. Tallinnast Roomani ja Bambarist Agartalani ristiti nädalavahetusel ülestõusmispühade jumalateenistustel ühtekokku tuhandeid uusi kristlasi. Lebailli oli üks kümnest, kes võttis ristimise sakramendi vastu paavst Franciscuselt.

Paavst kutsus öisele teenistusele kogunenud preestreid, piiskoppe, kardinale ja tavakatoliiklasi meenutama, millal nood oma tõelise usu leidsid. «Kas te mäletate seda? Olete te selle unustanud? Otsige seda. Te leiate. Jumal ootab,» lausus ta. Täiskasvanute ristimine just lihavõtete ajal on tava, mis ulatub kristluse algaegadesse.

Oma eile päeval tehtud läkituses kutsus paavst Franciscus rahvusvahelist kogukonda ära hoidma vägivalda Ukrainas ning kutsus osapooli otsima lahendust dialoogi vormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles