Enamik Kagu-Ukraina elanikest on valmis osalema presidendivalimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko külastas 9. aprillil piirivalveakadeemiat.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko külastas 9. aprillil piirivalveakadeemiat. Foto: SCANPIX

Umbes 90 protsenti Ukraina kaguoblastite hääleõiguslikest kodanikest on valmis osalema presidendivalimistel, kui need toimuksid lähimal pühapäeval, ilmnes ajalehes Zerkalo Nedeli avaldatud arvamusuuringust.

Kiievi Rahvusvahelise Sotsioloogiainstituudi (KMIS) korraldatud uuringu kohaselt oleks presidendivalimistel valmis hääletama 88,2 protsenti küsitletuist.

Samas ei osanud 39,1 protsenti vastanuist nimetada oma eelistust. Luganski oblastis oli selliseid 49,5, Donetski oblastis 43,2 ja Harkivi oblastis 35,5 protsenti.

Kõige populaarsem presidendikandidaat on Kagu-Ukrainas ärimees Petro Porošenko, kelle poolt on valmis oma hääle andma 21,6 protsenti neist, kes kavatsevad valimistel osaleda. Porošenko pooldajaid on enim Mõkolaivi oblastis (30,3 protsenti) ja kõige vähem Donetski ja Luganski oblastis - vastavalt 12,6 ja 9,4 protsenti.

Teisel kohal populaarsuselt oli seadusandja Serhi Tigipko, kogu piirkonnas oli tema poolt valmis hääletama 10,6 protsenti küsitletuist. Erakonna Batkivštšõna (Isamaa) liidrit Julia Tõmošenkot toetus Ukraina kaguosas on 4,3 protsenti.

KMIS küsitles 10-15. aprillini 3232 inimest vanuse üle 18 eluaasta Odessa, Mõkolaivi, Hersoni, Harkivi, Luganski, Dnipropetrovski, Zaporižžja ja Donetski oblastis. Küsitluse veamarginaal on alla 0,95 protsendi.

Erakorralised presidendivalimised toimuvad Ukrainas 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles