Täna Postimehes: kurjategijaks krossiraja korrastamise tõttu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Riisa kaevandas Tääksis kruusa oma sõnul vaid selleks, et krossirada korda teha. Kaks kohtuastet pole teda aga uskuma jäänud.
Raivo Riisa kaevandas Tääksis kruusa oma sõnul vaid selleks, et krossirada korda teha. Kaks kohtuastet pole teda aga uskuma jäänud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kunagine «vürst», ärimees Raivo Riisa mõisteti süüdi kruusa loata kaevandamises, seda ettekäändega teha korda Tääksi krossirada.

Riisa (58) ja tema kuritegu uurinud keskkonnainspektsiooni seisukohad lähevad toimunus muidugi kardinaalselt lahku. Ainus, mille üle ei vaielda, on fakt, et kruusa ebaseaduslik kaevandamine Tääksi küla lähistel tõesti toimus.

«Kirjutage sellest lahkesti,» teatab Riisa nüüd tagantjärgi. «Õpetuseks teistele, et nemad kunagi nii lollilt ei kõrbeks.»

Riisa väitel tahtis tema vaid head. «No arvasime, et oleks hea mõte see krossirada korda teha. Maaomanik oli ise sellega nõus. Nii see asi tehtud saigi. Eks riigil on raha vähe ja seetõttu oli vaja mind nüüd karistada.»

Kogu jant algas 2011. aasta 30. septembril keskkonnainspektsiooni valvetelefonile tehtud anonüümsest kaebekõnest. Juba samal päeval sõitsid Viljandi keskkonnainspektorid Suure-Jaani vallas Tääksi külas asuvale maavaldusele vihjet ebaseaduslikust kruusakaevandamisest oma silmaga kontrollima.

Selgus, et kaebus oli tehtud asja eest. Maatükilt avastati 3461 ruutmeetrine kaevandamistunnustega maaala. Selle kõrval laius suurem liivasegune kruusahunnik, mille pindalaks mõõdeti 358 ruutmeetrit. Et luba kaevandamiseks polnud ja maapõuest ammutatud kruusakogus oli suur – hinnanguliselt üle 4000 kuupmeetri, alustas keskkonnainspektsioon kriminaaluurimist.

Mis edasi sai, loe kolmapäevasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles