Eestlased õpetavad Moldova ajakirjanikele ELi infot levitama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova ajakirjanikud intervjueerivad endist presidenti Vladimir Voroninit.
Moldova ajakirjanikud intervjueerivad endist presidenti Vladimir Voroninit. Foto: Denisov Vadim/ITAR-TASS

Eestlased räägivad sel nädalal Moldovas valitsusasutuste pressiametnikele ja ajakirjanikele, kuidas Euroopa Liidu (ELi) ametlikku infot inimkeelde tõlkida, seda levitada ja selle kaudu ELile toetust suurendada.

Moldova asevälisministri Iulian Groza sõnul korraldab Eesti Idapartnerluse Keskus kolmepäevase koolituse Chișinăus täpselt õigel ajal.

«Meie ees seisab hetkel palju väljakutseid ning Euroopa Liidu alase teavituse tegemine on neist üks suuremaid,» sõnas ta.

«Keerulistest reformidest rääkimine, müütidega võitlemine ja kiirete muutuste põhjendamine oma rahvale ei ole kerge ülesanne ning eeldab valitsusasutuste ja ajakirjanike poolt väga oskuslikku kommunikatsiooni ja head koostööd,» lisas Groza.

Homseni toimuvaid koolitusi, kus osaleb üle poolesaja inimese, viivad läbi ELi delegatsiooni juht Eestis Hannes Rumm, Riigikontrolli kommunikatsiooniteenuste juhataja Toomas Mattson, presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ning idapartnerluse riikides ELi projektidega töötavad kommunikatsiooni eksperdid Ehtel Halliste ja Anneli Kimber.

Idapartnerluse keskuse juhataja Marge Mardisalu-Kahar märkis, et Moldovas ja kõigis teistes idapartnerluse riikides on praegu väga tähtis, et inimesed saaksid aru reformide vajalikkusest.

Tema sõnul on pressiametnike ja ajakirjanike eesmärk Euroopa Liidu ametlik info inimkeelde tõlkida, seda levitada ning selle kaudu nendes riikides toetust Euroopa Liidule suurendada.

See üritus on samateemalise koolitusprogrammi teiseks osaks ning selles osalevad kõikide valitsusasutuste pressitöötajad ning ajakirjanikud üleriigilistest ja maakondlikest väljaannetest.

Programm algas mõned nädalad tagasi Tbilisis toimunud Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevene pressiametnike seminariga, see jätkub koolitusega Gruusias ning programmi lõpetavad kaks õppevisiiti Eestisse.

Koolitust toetab Eesti välisministeerium.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles