Euroalused saavad nutika tegija käes uue elu

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroalusest veiniriiul.
Euroalusest veiniriiul. Foto: Erakogu

Ökodisaini ja käsitööga tegeleva sisekujundaja Kristjan Induse käte abil on uue ja hoopis huvitavama elu saanud euroalused, mida muidu kergekäeliselt ära visatakse.

Kristjan Induse sõnul on võimalik euroalustest teha mida iganes. «Kasulik on muidugi teha midagi sellist, mida on ka vaja, sest ebavajalikku on meie ümber niigi piisavalt,» muigab ta, lisades, et üldiselt on euroalused head kasutamiseks millegi lihtsama ja aluse kujust loogiliselt tuleneva või siis millegi suhteliselt robustse valmistamiseks.

Näiteks voodiraami tegemiseks on tema sõnul vaja vaid kaht suurt euroalust. Välimööbli jaoks on need samuti hea ja lihtne valik. Kui terveid aluseid kasutada, valmivad parajalt rasked asjad, mis ei lähe nii kergelt jalutama. «Loomulikult võib ilusaid vuntsitud asju ka teha, aga nendega on palju vaeva,» sõnab Indus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles