Paljude laste jaoks on ka 2. mai puhkepäev

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed
Koolilapsed Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmed koolid on õppetöö korraldanud nii, et lapsed saavad puhata ka 2. mail, mis on riigipühale järgnev reede.

1. maile järgneb reede, mil paljudes koolides õppetööd ei toimu.

«Kuna alustasime pühapäeval ehk 1. septembril, siis kokkuleppeliselt saame selle päeva 2. mail tagasi. See tähendab, et õppetööd sellel päeval ei toimu. Samas pole keelatud läbi viia erinevaid klassiüritusi,» kinnitas näiteks Tallinna Pääsküla gümnaasiumi direktor Leena Arras.

Sama kinnitas ka näiteks Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg ning Pelgulinna gümnaasiumi kantselei juhataja Liina Maasalu. «Selleks on olemas hoolekogu, õpilasesinduse ja õppenõukogu nõusolekud,» kinnitas Tannberg.  

Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer kinnitas, et nende koolis 2. mail õppetööd ei toimu. Tema sõnul tehti haridus- ja teadusministeeriumile ettepanek korraldada emakeele riigieksam sellel aastal 2. mail, kuid ministeerium selle ettepanekuga ei arvestanud.

Jakob Westholmi gümnaasiumis õppetööd ei toimu, kuid antud koolipäev asendatakse ning kooliaasta pikeneb ühe koolipäeva võrra. Jaan Poska gümnaasiumis on 2. mai ametlik koolivaheaja päev.

Samas toimub sel päeval paljudes koolides siiski tavapärane õppetöö. Näiteks Tori põhikoolis, Tondi põhikoolis, Tamme gümnaasiumis ja Saarepeedi koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles