Võimalus töötada annab elurõõmu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa Põllu kodu elanikud Andres ja Jaan on hakkajad mehed: kui näevad Tapal mõne maja hoovis lõhkumata puuhunnikut, lähevad end ise appi pakkuma.
Tapa Põllu kodu elanikud Andres ja Jaan on hakkajad mehed: kui näevad Tapal mõne maja hoovis lõhkumata puuhunnikut, lähevad end ise appi pakkuma. Foto: Mihkel Maripuu

Anžela ei kuule hästi ja ta ei oska ei lugeda ega kirjutada, kuid ta suudab mõne päevaga punuda kümmekond paberkorvi ja toimetada seejuures oma kodus, vaimupuudega inimeste külas kui hoolas perenaine.

Need ilusad paberkorvid on Anžela juhendajate, Tapa Kodu töötajate väljamõeldud nutikas käsitööidee: ajalehepaberist tuleb keerutada nn korvivitsad, need kokku punuda ning üle värvida või lakkida. Anžela korvid sobivad kasvõi igasse koju või kontorisse, aga need pole masstoodang ja neid müüakse erihooldekodusid pidava AS Hoolekandeteenuste sihtasutuse Hea Hoog kaudu vahel laatadel või mõnes vaimupuudega inimeste eripoes.

Anžela saab oma töö eest ka veidi raha, aga erihooldekodus elades ta seda hädapärast ei vaja. Olulisem on, et tema päevad on täidetud tegevusega, kus ta tunneb end vajalikuna. Oma oskusega võiks ta aga hoopis suuremat kasu tuua, kui talle pakuks sarnast tööd mõni päris tööandja. Sarnane töö oli näiteks äsjane veterane toetavate sinilillemärkide valmistamine, mis telliti just erivajadustega inimestelt SA Hea Hoog kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles