Venemaad ootavad värsked sanktsioonid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 riikide liidrid
G7 riikide liidrid Foto: SCANPIX

Valge Maja teatas eile õhtul, et lääne liidritel tuleb «kiiremas korras» kehtestada Venemaale täiendavad sanktsioonid. G7 riikide teatel puudutavad uued sanktsioonid «majandus-, kaubandus- ja finantsvaldkondi» ning võivad rakenduda juba esmaspäeval.

G7, millesse kuuluvad Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid, kavatseb otsustavalt intensiivistada «sihtsanktsiooone ja -meetmeid suurendamaks Venemaa sammude hinda», teatas Valge Maja.

G7 süüdistas Moskvat pingete eskaleerimises «järjest jõulisema sõnakasutuse ja jätkuvate sõjaliste manöövritega Ukraina piiril», vahendab Financial Times.

Kiites Kiievit tegutsemise eest põhiseadusreformi ja detsentraliseerimise suunal, teatasid G7 riigid oma avalduses: «Me kordame oma tugevat hukkamõistu Venemaa ebaseadusliku katse suhtes annekteerida Krimmi ja Sevastopolit, mida me ei tunnista.»

G7 liidrid, Euroopa Ülemkogu eesistuja ja Euroopa Komisjoni president rõhutasid samuti pakilist vajadust tagada «võimalus viia järgmisel kuul edukalt ja rahumeelselt läbi Ukraina presidendivalimised».

Kõrge USA valitsusametniku sõnutsi otsustab iga riik, milliseid sihtsanktsioone ta rakendab: sanktsioonid saavad olema koordineeritud ja vastastikku täiendavad, kuid mitte ilmtingimata identsed.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles