Kaks ministeeriumi üheteistkümnest korraldab suvepäevi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepäevade juurde käivad tavaliselt ka sportlikud võistlusmängud. Pilt on illustratiivne.
Suvepäevade juurde käivad tavaliselt ka sportlikud võistlusmängud. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel suvel korraldab oma töötajatele suvepäevi vaid kaks ministeeriumit üheteistkümnest, kolm ministeeriumi veel mõtleb selle üle ja ülejäänud hoiavad oma õhukese rahakoti rauad puhkeürituste eest juba mitmendat aastat suletuna.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei ole kitsastest aegadest hoolimata suvepäevade traditsiooni katkestanud ning pressiesindaja Piret Järvise sõnul toimuvad need tänavu 15. ja 16. augustil. Ametnikud kogunevad Harjumaale Kopli Madise tallu, soovijatele tehakse ekskursioon Vasalemma mõisa, loomulikult leiavad aset ühised sportmängud ja võistlused. Muusikat mängib diskor. Osalejaid on oodata umbes 100 ja igaüks peab ka omalt poolt raha maksma. Summa suurus sõltub sellest, kas osaleja jääb ööbima või mitte ja kas ta magab majas või oma telgis.

«Suvepäevade eelarve on täpsustamisel, see sõltub paljuski sellest, kui palju inimesi kohale tuleb,» sõnas Järvis. «Kuna registreerimine alles algas, siis on praegu veel väga vara oletada, milliseks kujuneb see summa, mida ministeerium suvepäevadesse panustab,» lisas ta.

Keskkonnaministeeriumi suvepäevad toimuvad 13.-14. augustil Saaremaal Eesti looduskaitse sajandale sünnipäevale pühendatud konverentsi raames. «Kuna paljud ministeeriumi töötajad on sel ajal Saaremaal, siis toimub samas ka traditsiooniline valitsemisala sportlik jõukatsumine,» selgitas ministeeriumi pressinõunik Agnes Jürgens. Tema sõnul arvestatakse 250-350 osalejaga ning iga tulija peab maksma 100 krooni.

Ministeeriumi rahast eraldatakse suvemängudeks vähemalt 40 000 krooni, sellele lisandub
osalejate toitlustuskulu. Lõplik summa selgub enne üritust.

Otsus langetamata

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karina Loi sõnas, et suveürituse korraldamise kohta pole vee otsust langetatud. «Kui toimub, siis ürituse kulud maksavad osalejad ise kinni,» teadis ta lisada.

Ka rahandusministeerium ei ole veel suvepäevade pidamise otsust langetanud, sama kinnitati välisministeeriumist.

Ülejäänud ministeeriumid teatasid Postimees.ee järelepärimisele, et suvepäevi ega muid puhkusüritusi sel suvel ei korraldata.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus lisas, et eelarvekärbete tõttu on suvepäevad korraldamata jäetud juba kahel aastal järjest. «Küll aga on meie töötajad ise korraldanud nendel suvedel väljasõidu loodusesse.»

Samuti tõi haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva välja, et aktiivsed töötajad korraldavad isekeskis seltskondlikke ettevõtmisi. «Näiteks juba sellel nädalavahetusel leiab aset jalgrattamatk «Kartuliõis».»

Siseministeeriumi avalike suhete osakonna juht Anne-Maarja Olei selgitas, miks viimastel aastatel pole ministeerium suvepäevi korraldanud: «Siseministeerium näeb riigieelarve kasutamiseks palju kriitilisemaid ja otsesemaid vajadusi, eriti veel praegustes keerulistes eelarvetingimustes.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles