Tundmatud huligaanid vandaalitsesid Kadrioru pargis

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummuli pargipink. Pilt on illustreeriv ja ei ole Kadrioru juhtumiga seotud,
Kummuli pargipink. Pilt on illustreeriv ja ei ole Kadrioru juhtumiga seotud, Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tundmatud huligaanid vandaalitsesid täna öösel Tallinnas Kadrioru pargis, lõhkudes ohtralt pargi inventari.

Kadrioru pargivaht Viktor Kungla ütles Postmehele, et avastas huligaanide kätetöö täna hommikul kella 8.30 ajal, kui ta tööle saabus.

Kadrioru lossist Russalka monumendi juurde kulgeval alleel oli lõhutud ja kraavi visatud 12 pinki, samuti oli lõhutud kümmekond prügikasti.

«Prügikastide lõhkumiseks pidi nägema suurt vaeva. Tugevad rauast kinni keevitatud prügikastid olid lahti sikutatud ja puruks pekstud. Prügikastide sees olevad metallist konteinerid olid välja tõmmatud ja osa neist oli mõlki tambitud. Russalka pool asuva viimase pingi puhul neil enam jõudu ei jätkunud. Pingil oli üks latt puruks, aga pink ise oli siiski ümber lükatud,» rääkis Kungla.

Pargivaht leidis sündmuskohalt ka mitu tühja viinapudelit ja ühe avamata long drinki pudeli.

«Ma ei tea, kas see on kokkusattumus, aga eile oli pronksiöö aastapäev. Täpselt seitse aastat tagasi käis ka Tallinna linnas suur lõhkumine ja laamendamine,» märkis Kungla.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Postimehele, et politsei sai täna hommikul Kadrioru parki väljakutse. «Helistas hommikul tööle saabunud pargivaht. Politsei alustab selle juhtumi uurimiseks menetluse, mis paragrahvi alusel, ei ole praegu veel selge,» lausus Sang. Ta lisas, et ilmselt hakkab politsei seda juhtumit menetlema väärteona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles