Savisaar tunnustas Tallinna parimaid abituriente

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Täna toimus Tallinna Raekojas linnapea Edgar Savisaare pidulik vastuvõtt pealinna parimatele gümnaasiumilõpetajatele – linnapea autasustas edukaid noori medaliga «Tallinn tänab» ning kinkis neile raamatu «Vana Tallinn».

Linnapea ütles vastuvõtukõnes abiturientidele, et oluline on seada endale kõrged sihid ja nende nimel kõvasti tööd teha, vahendas Raepress.

«Teie töö on õppimine, et olla valmis ühel hetkel meie riigi juhtimine enda kätte võtta. Ükskõik, kas siis riigi- või linnajuhina, või lihtsalt väga hea spetsialistina. Olete jõudnud oma haridustee ühe olulise verstapostini, kuid pikk tee on veel eel ees. See on pidev protsess, mis kestab läbi elu. Maailm meie ümber muutub nii kiiresti, et isegi paigalpüsimiseks on vaja pidevas liikumises olla ja uusi teadmisi ammutada,» rääkis Savisaar. «Soovin, et teil säiliks õpihimu, mis teid seni nii heade tulemusteni on viinud. Päris suur osa sellest on ka teie õpetajatel. Tallinnas on palju häid õpetajaid, kellest väga lugu pean. Eks neilegi ole parim kingitus see, kui teavad, et te elus hästi hakkama saate ja neil oma osa selles on olnud.»

Linnapea ütles noortele, et midagi ei tule elus lihtsalt ja kui tulebki, siis läbi töö ja pingutuse saavutatul on ikka rohkem väärtust kui niisama kergelt tulnule.

«Eks teiegi ole kõvasti tööd teinud ja see on garanteerinud teile suuremad teadmised, kõrgemad hinded ja suuremad valikuvõimalused edasiliikumiseks. Üks oluline etapp teie elus on läbi saamas ja õige pea saate kätte oma küpsustunnistused. Kõikide Eesti ülikoolid võtavad teid avasüli vastu ja kui teil on võimalik minna mõneks ajaks välismaale, siis kasutage kindlasti seda võimalust. Ent panen teile südamele, et te kindlasti koju tagasi tuleksite, sest Tallinn ja Eesti vajavad just teiesuguseid noori. Teie oletegi tuleviku tegijad,» lausus Savisaar.

Vastuvõtule oli kutsutud 83 õppetöös silmapaistvamaid tulemusi saavutanud gümnasisti. Sel õppeaastal lõpetab Tallinnas gümnaasiumi 3269 noort, neist 124 kuld- ja 126 hõbemedaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles