Eesti juunioride maanteerattakoondis stardib Poolas ja Tšehhis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noormeeste maanteratta rahvuskoondise liikmed.
Eesti noormeeste maanteratta rahvuskoondise liikmed. Foto: Sander Maasing / Rattaprofid

Kuni 18-aastaste noormeeste maanteeratta rahvuskoondis stardib mai alguses Poolas ja Tšehhis toimuvatel  maailmakarikaetappidel.

1. mail algab Poolas kolm päeva kestev velotuur, kus on sees nii grupisõidud kui ka meeskondlik temposõit. Poola maailmakarikaetapp sõidetakse tasasel maal, kus eelised on kiiretel ja jõulistel sprinteritüüpi ratturitel.

Kolm päeva peale Poolas toimuvat velotuuri sõidetakse Tšehhis teine maailmakarikaetapp, milleks on neli päev kestev juunioride Rahutuur. Tšehhi maailmakarikaetapp on üks mägisemaid rahvusvahelisi sõite, mis juunioride kalendris leidub. Gruppisõitudele lisaks toimub seal ka individuaalne temposõit.

Mõlemal maailmakarikaetapil on meeskonnad kuueliikmelised ning Poolas tõmbavad Eesti rahvuskoondise riided selga Ekke-Kaur Vosman, Norman Vahtra, Karl Patrick Lauk, Kristjan Johanson, Siim Kiskonen ja Janar Juss.

Tšehhis toimuval rahutuuril on Eesti koondises sõitmas samuti Ekke-Kaur Vosman, Norman Vahtra ja Karl Patrick Lauk, kuid erinevalt Poola koosseisus on Tšehhis koondise värve kaitsmas Karl-Arnold Vendelin, Kristo Enn Vaga ja Kirill Tarassov.

2005. aastal võitis Tanel Kangert Tšehhis toimunud maailmakarikaetapi ning Rein Taaramäe oli kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles