Galerii: selgusid Eesti parimad loodusfotod

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile selgusid Eesti parimate loodusfotode autorid. Looduse Aasta Foto 2014 konkursi peaauhinna, Suure Hundi ja Aasta loodusfotograafi tiitli võitis Andrus Allikas fotoga «Karge hommik».

«Eesti loodusfotograafia on väga heal tasemel ning erilist rõõmu teeb see, et lisaks juba tuntud fotograafidele on võitjate hulgas ka palju uusi nimesid,» ütles Looduse Aasta Foto peakorraldaja Jaan Riis.

Eesti suurimast loodusfoto konkursist võttis osa 1150 fotograafi ligi 8500 tööga. Lisaks peaauhinnale jagati välja ka  veel 13 Tantsiva Hundi trofeed.

Võidutöö autor Andrus Allikas kirjutas konkursile esitatud võidufoto iseloomustuseks: «Foto on tehtud 2014a Kaberneeme rannas. Selle aasta kõige külmemal hommikul. Tuul oli läbilõikavalt külm, meri auras ja enne päikesetõusu muutus taevas tumelillaks. Tuul tekitas merele huvitavaid liikumisi.»

Sel aastal toimus Looduse Aasta Foto konkurss 14. korda.

Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Arne Ader, Märt Haamer, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Sandor Liive, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes, Sirje Tooma ja Toomas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles