Ruhnu laevapiletite broneerimine lõpetatakse ära

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirkatamaraan Runö Pärnus kesklinna kai ääres.
Kiirkatamaraan Runö Pärnus kesklinna kai ääres. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu saab mandrirahvas Ruhnu laevapileti broneerimise asemel osta e-pileti piletiportaalist www.tuulelaevad.ee ning eelmüüki pannakse enam kui pooled kohad.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul avati e-piletite müük Ruhnu liinidel tänasest, 29. aprillist ja e-pileteid saab osta kogu hooajaks, mis kestab 31. oktoobrini, teatas Väinamere Liinid.

Kiirlaeval Runö on 60 reisijakohta, eelmüügist müüakse igal reisil 48 kohta. «Ülejäänud kohad hoitakse Ruhnu püsielanikele, sest eelkõige on Ruhnu laevaliiklus riigi poolt tellitud avalik liinivedu kohaliku saareelu korraldamiseks ning laevaliiklus on suvel Ruhnu saarele ainuke ühendus muu maailmaga. Kuna reiside ja kohtade arv on piiratud, siis kõik huvireisijad juulikuus Pärnust kindlasti laevale ei mahu ja sellega tuleb paraku leppida, sest piiratud tingimustes on prioriteet arusaadavalt Ruhnu elanikud,» lausus Hiiuväin.

E-pilet asendab broneerimise. Broneeringuid saavad jätkuvalt teha ainult Ruhnu saare püsielanikud.

Runö sõidab kahel liinil Roomassaare-Ruhnu (ülesõit 2 h 10 min) ja Pärnu-Ruhnu (ülesõit 3 h 10 min). Pärnu suunal maksab täispilet 20 eurot ja sooduspilet 10 eurot. Roomassaare suunal vastavalt 16 eurot ja 8 eurot. Sõidugraafikud on samuti sarnased eelmise hooajaga.

Ruhnu reisid on järjest nõutumad ka huvireisijate hulgas. «Eriti populaarne on huvireisijate hulgas Pärnu suund, kuna sealt toimuvad reisid ka nädalavahetuseks. Samas Roomassaarest sõites on laevareis tunni võrra lühem ja seetõttu mugavam neile, kes on meresõidu suhtes tundlikumad,» rääkis Hiiuväin. Ta lisas, et tund aega on merel oluline vahe, kuna Ruhnu asub keset Riia lahte, mis on võrreldes väinadega suurema lainetusega. «Samuti on Ruhnu laev oluliselt väiksem kui teistel liinidel sõitvad laevad, mis kokku tähendab seda, et laev õõtsutab ja raputab vähegi kõrgema laine ja tuule korral päris tõsiselt,» soovitas Hiiuväin.

Kiirlaev Runö esimene väljumine toimub 1. mail kell 16:00 Roomassaarest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles