Putini eksnõunik: Porošenko turvalisus peaks olema kõrgeimal tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladmir Putini endine nõunik Andrei Illarionov on veendunud, et Ukraina presidendirallit juhtiva Petro Porošenko julgeolek peaks olema kõrgeimal tasemel.

Illarionov oli aastatel 2000-2005 Vene presidendi üks lähimatest majandusnõunikest, nüüd töötab ta Washingtonis asuvas mainekas Cato Instituudis.

Ökonomist avaldas arvamust seoses eilse tulistamisega Harkivis, kui rattaga sõitnud linnapea Gennadi Kernes sai raskelt haavata ja toimetati ööl vastu tänast Iisraeli ravile, vahendas Gordonua.com.

«Kui ma eile kuulsin Kernese elu kallale kippumisest, siis esimene mõte oli, et kui mina oleks Petro Porošenko, siis esimese asjana suurendaks ma radikaalselt oma isiklikku julgeolekut.»

Illarionovi sõnul on Porošenko julgeolek praegu mitte üksnes tema isiklik vaid, vaid see peab olema kõrgel tasemel ka Ukraina ühiskonna huve arvestades.

«Kandidaat Porošenko puhul ei tohi juhuslikkust olla ja seda vähemalt 25. maini,» rõhutas ökonomist.

Arvamusuuringud näitavad, et Porošenko poolt hääletaks praegu 32,9 protsenti valijaist. Tema lähim konkurent on Batkivštšina liider Julia Tõmošenko, kel on 9,5-protsendine toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles