Saksofonikvartett üllitas plaadi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakooli saksofonikvartett. 
Vasakult: Kevin Ambus, Kristlin Kunnus, Hannes Reinsoo, ja Jüri Takjas.
Rakvere muusikakooli saksofonikvartett. Vasakult: Kevin Ambus, Kristlin Kunnus, Hannes Reinsoo, ja Jüri Takjas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reede õhtul esitleb Rakvere teatri kohvikus oma plaati Rakvere muusikakooli saksofonikvartett. Plaadi sünnilugu ja kvartetti tutvustab Rakvere muusikakooli puhkpilliõpetaja ja kvarteti liige Jüri Takjas.


Kuidas sündis mõte plaat välja anda?

Praegu oli paras aeg sellist plaati teha, sest kvartett on kolm aastat koos mänginud ning saavutanud hea vormi, ent  kaks selle liiget Hannes Reinsoo ja Kevin Ambus lõpetavad sellel aastal gümnaasiumi ja Kevin Ambus ka muusikakooli (Hannes Reinsoo on muusikakooli vilistlane – toim.). Tegemist on klassikalise saksofonikvartetiga, kuhu kuuluvad veel Kristlin Kunnus ja mina.

Samuti on olnud piisavalt iseseisvaid esinemisi ja varem pole muusikakooli ajaloos sellist plaati tehtud.

Kas see on kõigi aegade parim koosseis?

Muidugi, sellist koosseisu pole meil varem olnud. On küll olnud häid mängijaid, aga sellist korralikku kvartetti pole varem kokku saanud.

Kui palju olete kontserte andnud ja kus?

Kontserte oleme andnud siin ja seal. Eelmise aasta suvel andsime Võsu muusikapäevade raames täispika kontserdi. Veel oleme näiteks esinenud Kuusalu muusikakoolis, Mustamäe päevadel ja ka muudel üritustel.

Kas sügisest tuleb uus kvartett?

Päris samasugust kindlasti veel ei tule, aga eks tulevikus on näha, sest noorematest kasvab jälle mängijaid peale. Koolis on täitsa loomulik, et ühed lähevad, tekib väike augukene, mis hiljem jälle täidetud saab.

Reede õhtul annate siis teatri kohvikus väikese kontserdi?

Jah, kõigepealt on väike kontsert, kus mängime ka neid palu, mida plaadil ei ole, ning plaadiga seotud saavad selle kingituseks ning muidugi saavad kontserdikülastajad ka plaati osta. Siinkohal tahaks tänada teatrit ja selle projektijuhti Heigo Tederit.

Mis sellel plaadil on?

Selline nõndanimetatud kergemat sorti muusika, mis mängimiseks ei pruugi üldse lihtne olla. Plaadile panime džäss- ja popmuusikat ning kerge muusika klassikat. Sellised tuntud džäss- ja popmuusika lood üle kogu maailma. Eesti muusikast on esindatud Uno Naissoo ja ka üks eesti rahvaviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles