Tallinn plaanib rajada linnaosadesse tasuta kuulutustetahvlid

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Abilinnapeade Jüri Pihli ja Taavi Aasa, munitsipaalpolitseiameti juhataja Kaimo Järviku ja linnaosavalitsuste osalusel toimunud ümarlaual arutati erakuulutuste tarvis teadetetahvlite paigaldamist linnaosades ja sellega seonduvate probleemide võimalikke lahendusi.

Abilinnapea Jüri Pihl tõdes, et linnakodanikel on ilmselgelt vajadus selliste tasuta kuulutuste- või teadetetahvlite järele, just nagu see mõni aeg tagasi probleemina ka tõstatus.

«Teatavasti kehtivad Tallinnas välireklaamide paigaldamise nõuded ja heakorra eeskiri, viimati mainitud eeskirja kohaselt on keelatud ka omavoliliselt välja panna teadet või kuulutust selleks mitte ettenähtud avalikku kohta,» selgitas Pihl.

«Seetõttu tuleb leida ja luua linnakodanikele alternatiivne, legaalne ja tasuta võimalus oma erakuulutus üles panna. Antud teemalisel ümarlaual osalenud leidsid, et mõistlik lahendus oleks esialgu projekti raames paigaldada igasse linnaossa kolm-neli sellist kuulutuse tahvlit.»

Selle tarvis peaks linnadisainer välja töötama linnakeskkonda sobiva teadetetahvlite kujunduse.

Kuulutuste ning nende sisude üle järelevalve teostamisel pandi südamele paindlikku suhtumist ja iga olukorra juhtumipõhist lahendust. Ühtlasi arutati ümarlaual, mil määral tuleks teha muudatusettepanekuid vastavatesse määrustesse, mis reguleerivad just reklaami paigaldamist ning heakorda.

«Kindlasti jätkame antud teemal aruteludega ka edaspidi, et jõuda parima võimaliku ja kõiki osapooli rahuldava lahenduseni ning loodetavasti saavad linlased juba lähimal ajal jätta oma kadunud lemmiklooma kuulutuse või muud abipalved legaalsetele kuulutustetahvlitele,» märkis Pihl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles