Barcelona täht: kui imet ei sünni, on tiitel läinud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona mängijad Alexis Sanchez (vasakul) ja Pedro Rodriguez pärast käest lastud võitu.
Barcelona mängijad Alexis Sanchez (vasakul) ja Pedro Rodriguez pärast käest lastud võitu. Foto: SCANPIX

FC Barcelona loovutas eile Hispaania jalgpallimeistrivõistlustel kaks hinnalist punkti, kui lasi Getafe meeskonnal mängu lisaminutitel 2:2 viigistada. Viik kahandas märgatavalt Barcelona võimalusi tänavu liigatiitlit kaitsta ning poolkaitsja Xavi võttis klubi tänavuse hooaja otsekoheselt kokku.

«Masendav tunne,» lausus Xavi ajakirjanikele. «Me ei teinud kuigi head hooaega, õnne polnud ka ja mitmes mõttes ei suutnud me parematega rinda pista. Võitsime küll Hispaania superkarika, ent see hooaeg tuleb mälust kustutada. Viik tuli üllatuslikult, aga see võtab meie hooaja hästi kokku. Peame olema enesekriitilised. Kui imet ei juhtu, on liigatiitel läinud. Peame kõvasti arenema, ennekõike klubisiseselt,» vahendab goal.com Xavi sõnu.

Barcelona peatreener Tata Martino vihjas, et võib-olla mõjutas meeskonda mängueelne leinaseisak, millega mälestati hiljuti vähki surnud endist juhendajat Tito Vilanovat. «Meie mõtted olid ehk kohati mujal ja maksime selle eest kõrget hinda. Mängus oli hetki, kus oleksime pidanud initsiatiivi haarama, mitte mängu venitama. Alati on võimalik, et eesmärgid jäävad saavutamata, aga halb, kui see juhtub su enda vigade tõttu,» märkis Martino.

Barcelona jääb nüüd liigatabelis Madridi Atleticost maha kolme punktiga, ent Atletico peab oma 36. vooru kohtumise täna Levante vastu ning võib kasvatada edu kuuele punktile. Barcelonast võib mööduda ka Madridi Real, kes on neist omakorda praegu kolme punktiga maas, ent kaks mängu vähem pidanud. Täna mängib Real koduplatsil Valenciaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles