Saku õlletehas: õnnetuste arv tehases on tänu ennetusele vähenenud

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehas. Illustratiivne foto.
Saku õlletehas. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Saku õlletehases on alates  2003. aastast toimunud 11 rasket tööõnnetust. Õlletehase kinnitusel on ohutusele viimastel aastatel väga palju tähelepanu pööratud, mistõttu on õnnetuste arv vähenenud.

Tööinspektsiooni andmetel on Saku õlletehases alates 2003. aastast toimunud 11 rasket tööõnnetust. Seoses tõstukitega on Saku õlletehases juhtunud kolm rasket ning kaheksa kerget tööõnnetust alates 2002. aastast.

«Oleme korduvalt teinud ettevõttes järelevalvet, mille käigus on kontrollitud raportites esitatud puuduste likvideerimist,» kommenteeris tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg.

«Töökeskkonna ohutus on valdkond, millele oleme väga palju tähelepanu pööranud, kaardistades võimalikke ohuolukordi ning püüdes nende tekkimist ennetada,» kinnitas õlletehase kommunikatsioonijuht Kristiina Tamberg.

 Näiteks lahatakse töökeskkonna spetsialisti eestvedamisel lisaks toimunud tööõnnetustele ka «peaaegu õnnetusi» ehk olukordi, kus oleks võinud õnnetus juhtuda. «Ohuauditi käigus on ettevõtte territoorium mõtteliselt osakonnajuhtide vahel ära jaotatud ja iga kahe kuu tagant analüüsitakse võimalikke riske,» kinnitas Tamberg.

«Usume, et sellisest ennetustegevusest on tegelikkuses palju kasu olnud, õnnetuste arv tehases on vähenenud ning raskeid õnnetusi ei ole viimastel aastatel toimunud. Jätkame ennetustegevusega kindlasti aktiivselt ka edaspidi,» lisas ta.

Viimane raskeks liigitatud õnnetus, mis oli seotud tõstukiga, toimus tehases üheksa aastat tagasi (2005.aastal) ning tegemist oli jalavigastusega. Ka varasemad kaks rasket tõstukiga seotud õnnetust olid jalavigastused, teatas õlletehas.

Möödunud nädalal sai õlletehase territooriumil liikunud mees pudelikonteinerit vedanud tõstukilt löögi. Kiirabi viis inimese haiglasse, kus ta suri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles