Tallinnas peatuv ärimees rääkis Putini miljardidollarilisest paleest Musta mere ääres

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Venemaa opositsiooni toetav ärimees Sergei Kolesnikov, kelle üheks peatuspaigaks on Eesti, avaldas Tallinnas dokumentaalfilmi «Putini varjatud varandus» jaoks üksikasju Venemaa presidendi rahalisest seisust, kõneldes muuhulgas miljard dollarit maksvast Putini paleest Musta mere ääres.

Kolesnikov põgenes Venemaalt nelja aasta eest ning kinnitas filmis, et Putin olla talle isiklikult tapmisähvarduse teinud. Kunagi koos Putiniga ettevõtte Petromed aktsionäride hulka kuulunud mees rääkis Pirita kaldapealsel jalutades, kuidas firma hakkas pärast presidendi lisandumist omanike ringi kohe suuri riiklikke tellimusi saama.  Saadud rahast 439 miljonit dollarit pidi minema kellelegi Mihhail Ivanovitšile, keda koosolekul tol hetkel polnud. Kolesnikovi väitel olevat see aga Vladimir Putini varjunimi äriringkondades. 

Vene opositsiooni toetava Kolesnikovi peatumine Tallinnas on üks põhjus, mis varasemalt toonud naaberriigi opositsiooni Eesti pealinna nõu pidama: paari aasta eest kohtusid Eestis teiste seas liikumise Solidarnost kaasesimehed Boriss Nemtsov ja Ilja Jašin, üks Vene opositsiooni eestvedajaid Garri Kasparov, poliitikaanalüütik Andrei Piontkovski, vasakaktivisti Sergei Udaltsovi abikaasa Anastassia Udaltsova ja opositsiooniline riigiduuma saadik erakonnast Õiglane Venemaa Dmitri Gudkov. Tallinn on Vene opositsioonijuhtide arvates turvalisem ja pealtkuulamisvabam paik kui näiteks Moskva.

Vaata pilte Putini paleest siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles