Järvevana teel jooksis põder

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder sõiduteel.
Põder sõiduteel. Foto: Peeter Langovits

Täna varahommikul nähti Järvevana teel kahel korral jooksmas põtra, kes veidi enne kella kolmveerand seitset hommikul häiris ka liiklust. Päästemeeskondade saabudes oli põder juba kadunud.


«Tallinnas on palju rohealasid, mida mööda võivad metsloomad suhteliselt takistamatult liikuda. Sellepärast pole ka eriline üllatus, et linnas nähakse tihti erinevaid metsloomi, kes oma rännakutel on jõudnud välja isegi kesklinna. Igal kevadel või varasuvel saab häirekeskus teateid linnas nähtud põtradest. Enamjaolt on tegemist eelmiste kevadete põdravasikatega, kes ei oska veel iseseisvalt hästi orienteeruda,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

«Kindlasti tuleb põtra või mõnda teist metslooma nähes vähendada sõidukiirust, sest ootamatult teele hüppav loom võib tekitada liikluses paraja segaduse. Põder on suur ja tugev loom, kokkupõrge tema ja auto vahel võib lõppeda kurvalt kõigile osapooltele. Linnas metslooma nähes on mõistlik helistada hädaabinumbril 112 ja öelda looma võimalikult täpsed koordinaadid. Lastele tasub öelda, et ühtegi võõrast (mets)looma ei minda silitama, üldse tasub loomi jälgida ohutust kaugusest,» soovitas Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles