IRL algatab eelnõu ajalehe Stolitsa sulgemiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinncity.ee

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsioon annab sisse eelnõu ajalehe Stolitsa sulgemiseks, kuna väljaanne on asunud aktiivselt toetama Venemaa tegevust Ukrainas.


«Tallinna maksumaksja raha eest väljaantav ajaleht peab olema linlaste huvides ning on täiesti lubamatu, et linna raha kasutatakse järjekordse kremlimeelse propaganda edastamiseks,» ütles IRLi fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe.

«Stolitsa peatoimetaja väited, nagu oleks Krimmi Venemaaga ühendamine Venemaa riiklikes huvides õigustatud ning Euroopal puuduks õigus toppida oma nina Ukrainas toimuvasse on justkui maha kirjutatud Putini propagandaõpikust,» tõdes volinik.

«Eelnõuga anname keskerakondlikule Linnavalitsusele taaskord võimaluse näidata, et Tallinnat juhitakse Eesti, mitte Venemaa huvides,» ütles volinik. «Olukorras, kus linnavalitsuse häälekandja on otsustanud asuda toetama agressiooni ning okupeerimist, saab olla ainus lahendus ajaleht sulgeda.»

Kuigi Kruusimäe sõnul võib viimaste sündmuste valguses olla kindel, et kremlimeelne meedia on Keskerakonnale pigem meeltmööda ning selles probleemi ei nähta, lubab IRLi saadik, et tema ning kogu fraktsioon jätkab tegevust selle nimel, et Tallinna valitsetaks Tallinna ning Eesti huvides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles