Uus telekanal keskendub autospordile ja tõsielusaadetele

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Tehnilise järelvalveametilt tegevusloa saanud Kanal 8 keskendub Eesti elu kajastamisele, autospordile ja plaanib eetrisse jõuda 1. juunist.

Kanal 8 Grupp OÜ sai tehnilise järelevalve ametilt tegevusloa. Ettevõtte juhatuse liikmed on Tallinna TV tootmisjuht Artur Granström ja Andres Kullo.

Kanali vastutav toimetaja Hans Ulmiste ütles, et telekanalit vedav seltskond on palju suurem, ent ta ei soovinud rohkem nimesid välja tuua. Tegemist pidavat olema sõpruskonnaga, kelle esmane soov ei ole raha teenida.

«Me tahame näidata, et televisiooni tegemine ei olegi hirmus kulukas. Eelarve on kujunemisel, aga paarisaja tuhandega oleme mõelnud paar aastat vastu pidada,» kinnitas Ulmiste.

Samas tõi ta välja eetriloa saamine esimesel katsel tuli meeskonnale endalegi suure üllatusena.

Ulmiste kinnitusel käivad praegu läbirääkimised kaabeltelevisiooni operaatoritega. Saated peaksid eetrisse jõudma 1. juunist, ent esialgu saatekava veel välja andma ei hakata. Saateid on praegu olemas umbes kuu jagu. Linti on võetud mitmeid rahvateatreid ja muid üritusi, millega eetriaega sisustada.

«Kindlasti tuleb meil loodussaade, kellele otsime praegu tegijat,» kinnitas Ulmiste. «Palju pöörame tähelepanu ka autospordile, teeme palju otseülekandeid motorspordiüritustelt,» lisas ta. Põhjenduseks tõi Ulmiste selle, et meeskond on ise autospordi huviline.

Samuti hakatakse välja andma ka uudistesaadet, mis kajastab eelkõige elu erinevates Eestimaa paikades. «Meil on korrespondendid juba Valgas, Võrus, Elvas, Saaremaal ja Haapsalus. Hakkame kajastama just kohalike piirkondade uudiseid,» lisas Ulmiste, kes võrdleb uut kanalit Discoveryga.

«Võtame šnitti Discoverylt, sest ka seal on palju doksaateid,» lisas ta.

Uut telekanalit olevat vaja seetõttu, et eetriaega saaks ka ettevõtmised, mis suurtele kanalitele huvi ei paku, ent millel on siiski olemas piisavalt suur sihtgrupp.

«Inimesed tahavad teada, mis erinevates Eesti paikades toimub.»

BNSi kinnitusel on toimetuses kümmekond töötajat ning kanalit hakatakse edastama ka internetis, kus videoportaal on testimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles