Kotka: m-teenused on Eesti eduloo järgmine samm

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka tutvustas täna riigi strateegilist plaani mobiilsete rakenduste arendamiseks ja selles erasektori toetamiseks ning avas konkursi «Eesti parim mobiilirakendus 2014».

Kotka sõnul on mobiiliteenused tulevik ja positiivne paratamatus kolmel põhjusel:

Esiteks on ühiskond ja inimesed muutunud ning tahavad saada asjad tehtud kohe ja mitte hiljem kodus arvuti taga. Teiseks ootavad inimesed, et teenus oleks lihtsam ja lakoonilisem nagu seda hea mobiiliteenus peaks olema. Kolmandaks on mobiiliteenuste näol tegu Eesti e-riigi eduloo järgmine sammuga.

Kotka tõi esile Fortumo ja Creative Mobile’i, mis on kiirelt riigi edukaimate ettevõtete hulka tõusnud.

«Praegu on riigi m-teenused veel liiga keerulised, kuid teeme aktiivset tööd, et teha teenused paremini ja lihtsamini kodanikele mobiilis kättesaadavaks. Näiteks arendame telemeditsiini valdkonda, et säästa aega ja ressursse. Samuti arendame praegu eesti.ee mobiiliversiooni,» ütles Kotka. Tema sõnul on raha riiklikeks mobiiliprojektideks planeeritud ning töö nendega käib.

«Riik tahab ja peab mobiiliteenuste arendamist propageerima ja edendama. Seepärast kuulutan täna avatuks Eesti parima mobiilirakenduse konkursi. Ootame konkursile viimase kahe aasta jooksul valminud mobiilirakendusi viies kategoorias ja töid saab esitada 20. maini,» lausus Kotka.

Konkursi «Eesti parim mobiilirakendus 2014» ellukutsuja on Riigi Infosüsteemi Amet. See toimub EL-i struktuurivahendite programmi «Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine» ja Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles