Sularahaautomaat hakkab hoiatama rämpsu eest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanga sularahaautomaat.
Swedbanga sularahaautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna tihti satub pangaautomaatidesse kaardi või sularahaga koos võõrkehi, alustades kampaaniakleepsudest ja lõpetades kirjaklambritega, siis nüüd palub Swedbanki automaat kõrvalised esemed eemaldada.

«Enne kui me masinal kuvatavat teavitust muutsime, oli ka meie Kuressaare sularahaautomaat tihti rikkis just seepärast, et masinasse sattus võõrkehi: poekleepse, kirjaklambreid, ostunimekirju ja muud taolist,» rääkis Swedbanki Kuressaare ja Orissaare kontori juhataja Liilia Mesila Saarte Häälele. Nüüd ilmub rahaautomaadi ekraanile konkreetne teavitus: «Palun korrastage rahatähed ja eemaldage kõrvalised esemed: klambrid, kleebised, mündid.»

Tänu sellele väiksele, kuid olulisele muudatusele on Liilia Mesila sõnutsi rikkeid vähem.
Põhilised asjad, mis sularahaautomaati koos rahaga satuvad, on pangajuhi sõnul kaupluste kampaaniakleepsud, rahakummid ja kirjaklambrid, aga on olnud ka ostunimekirju.

Ka pisike kleeps tekitab masinas süsteemihäire. «Masin on väga tundlik ja ka selline väike õhuke asjake võib selle seisata,» selgitas pangajuht. Automaati parandada on aga juba keerulisem – ei piisa ainult restardist, vaja on masin lahti võtta ja puhastada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles